Pasta alla puttanesca
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| kleine 40 min
| onbekend, gekregen van een kennis
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 4 tomaten
- 75 g zoute ansjovis op olie
- 75 g zwarte olijven (ontpit)
- 75 g Parmezaanse kaas
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels steelkappertjes
- 1 dl olijfolie
- 1 bussel bladpeterselie
- peper
- zout
Bereiding
- Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
- Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.
- Zet ook even het mes in de zwarte olijven.
- Snij de zoute ansjovis in stukjes, en hou alle ingrediënten opzij.
- Zet een ruime pot water op, maar voeg deze keer niet te veel zout toe. (De ansjovis zal in dit gerecht voor de zoute toets zorgen)
- Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen.
- Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
- Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
- Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees hak je vervolgens grof.
- Kook de pasta beetgaar of al dente (volgens de instructies op de verpakking). Giet de pasta af, en zet ze even opzij.
- Pel de look en plet hem tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot.
- Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, de ansjovis en de stukjes tomaat toe. Stoof alles zo’n 5 minuten lang in de hete olie, op een matig vuur. Roer regelmatig. Alle ingrediënten moeten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.
- Snipper een flinke hoeveelheid bladpeterselie.
- Giet de pasta over in de pot met saus. Meng alle ingrediënten zorgvuldig door mekaar. Voeg een flinke snuif peper van de molen toe.
- Strooi de peterseliesnippers in de pot en roer alles een laatste keer om.
- Stort het gerecht in een ruime schaal, strooi flink wat schilfers Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen.