Omschrijving:
Hoofdgerecht | gevogelte | Parelhoen | 4 personen
Bereidingstijd: 30 – 60 min
Bron: gekregen.
Ingrediënten:
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram winterwortel
- 250 gram patinaak
- 1 courgette
- 1 ui
- 4 parelhoen bouten
- 2 eetl roomboter
- 2 eetl olijfolie
- 1 teen knoflook, gplet
- 1/2 glas wijn
- 2 dl gevogelte fond
- paar takjes tijm
- Zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze:
- Was en snijd de groenten klein ter grootte van dobbelsteentjes.
- Hou de wortel en de selderij apart van de pastinaak en de courgette. Snipper de ui grof.
- Zout en peper de boutjes vrij grof.
- Kies een brede braadpan of koekenpan, waar de bouten naast elkaar liggen.
- Verhit de boter en de olie en braad de bouten aan voor een kleurtje.
- Haal ze uit de pan en doe de knoflook,ui, wortel, en de selderij in de pan.
- Fruit even aan en blus het af met de witte wijn zodat het bruist.
- Doe de fond erbij en de tijm. Breng het aan de kook en leg de bouten weer teug in de pan.
- Met de deksel er schuin op voor 20 minuten zachtjes laten sudderen.
- Voeg dan de pastinaak en de courgette toe en laat het afgedekt nog 15 minuten mee garen.
- Controleer de smaak op peper en zout. Zo nodig toevoegen.
Lekker met gebakken aardappeltjes, krieltjes en een goed glas wijn.