Parelhoenbout met groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 a 60 min

| gekregen van een kennis

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram winterwortel
  • 250 gram pastinaak
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 4 parelhoen bouten
  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • ½ glas wijn
  • 2 dl gevogelte fond
  • paar takjes tijm
  • Zout en vers gemalen peper

Bereiding

  1. Was en snijd de groenten klein ter grootte van dobbelsteentjes.
  2. Hou de wortel en de selderij apart van de pastinaak en de courgette. Snipper de ui grof.
  3. Zout en peper de boutjes vrij grof.
  4. Kies een brede braadpan of koekenpan, waar de bouten naast elkaar liggen.
  5. Verhit de boter en de olie en braad de bouten aan voor een kleurtje.
  6. Haal ze uit de pan en doe de knoflook, ui, wortel, en de selderij in de pan.
  7. Fruit even aan en blus het af met de witte wijn zodat het bruist.
  8. Doe de fond erbij en de tijm. Breng het aan de kook en leg de bouten weer teug in de pan.
  9. Met de deksel er schuin op voor 20 minuten zachtjes laten sudderen.
  10. Voeg dan de pastinaak en de courgette toe en laat het afgedekt nog 15 minuten mee garen.
  11. Controleer de smaak op peper en zout. Zo nodig toevoegen.
  12. Lekker met gebakken aardappeltjes, krieltjes en een goed glas wijn.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email