Parelhoenbout met groenten

Omschrijving:

Hoofdgerecht | gevogelte | Parelhoen | 4 personen
Bereidingstijd: 30 – 60 min
Bron: gekregen.

Ingrediënten:

  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram winterwortel
  • 250 gram patinaak
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 4 parelhoen bouten
  • 2 eetl roomboter
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 teen knoflook, gplet
  • 1/2 glas wijn
  • 2 dl gevogelte fond
  • paar takjes tijm
  • Zout en vers gemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Was en snijd de groenten klein ter grootte van dobbelsteentjes.
  2. Hou de wortel en de selderij apart van de pastinaak en de courgette. Snipper de ui grof.
  3. Zout en peper de boutjes vrij grof.
  4. Kies een brede braadpan of koekenpan, waar de bouten naast elkaar liggen.
  5. Verhit de boter en de olie en braad de bouten aan voor een kleurtje.
  6. Haal ze uit de pan en doe de knoflook,ui, wortel, en de selderij in de pan.
  7. Fruit even aan en blus het af met de witte wijn zodat het bruist.
  8. Doe de fond erbij en de tijm. Breng het aan de kook en leg de bouten weer teug in de pan.
  9. Met de deksel er schuin op voor 20 minuten zachtjes laten sudderen.
  10. Voeg dan de pastinaak en de courgette toe en laat het afgedekt nog 15 minuten mee garen.
  11. Controleer de smaak op peper en zout. Zo nodig toevoegen.

Lekker met gebakken aardappeltjes, krieltjes en een goed glas wijn.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten