Omschrijving:
Hoofdgerecht | vis | Schelvis
Bereidingstijd: 15 min
Bron: Infokaart AH, juni 2014
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 3 paprika’s (rood, geel en groen) in reepjes of blokjes gesneden
- 350 gr roerbak risotto
- 500 mol hete groentebouillon
- 25 gr boter
- 300 gr schelvisfilet
- 125 gr crème fraîche
- 2 takjes munt (blaadjes in reepjes)
Bereidingswijze:
- Verhit 2 el olie in een hapjespan, fruit de sjalot 1 min en voeg de paprika toe en bak 2 min mee.
- Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min mee, voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst.
- Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout (of gebruik viskruiden) en bak in 5 min op middelhoog vuur gaar, keer halverwege om.
- Meng de laatste 100 ml bouillon en crème fraîche door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de risotto in 4 diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt
Voedingswaarde:
- Energie: 355 Kcal
- Eiwitten: 19 gr
- Vetten: 28 gr, waarvan 12 gr verzadigd
- Koolhydraten: 6 gr
- Natrium: 605 mg
- vezels: 3 gr