Paprika risotto & Schelvis

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | Schelvis
Bereidingstijd: 15 min
Bron: Infokaart AH, juni 2014

Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen) in reepjes of blokjes gesneden
  • 350 gr roerbak risotto
  • 500 mol hete groentebouillon
  • 25 gr boter
  • 300 gr schelvisfilet
  • 125 gr crème fraîche
  • 2 takjes munt (blaadjes in reepjes)

Bereidingswijze:

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan, fruit de sjalot 1 min en voeg de paprika toe en bak 2 min mee.
  2. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min mee, voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst.
  3. Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.
  4. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout (of gebruik viskruiden) en bak in 5 min op middelhoog vuur gaar, keer halverwege om.
  5. Meng de laatste 100 ml bouillon en crème fraîche door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de risotto in 4 diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt

Voedingswaarde:

  • Energie: 355 Kcal
  • Eiwitten: 19 gr
  • Vetten: 28 gr, waarvan 12 gr verzadigd
  • Koolhydraten: 6 gr
  • Natrium: 605 mg
  • vezels: 3 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten