Ovengebakken haantje met romige champignonsaus en miniprei

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 haantjes
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 150 g zilveruitjes (diepvries)
  • 500 g kleine champignons
  • 400 g miniprei
  • 0.5 citroen
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 2 el. boter
  • 2 dl lichte room
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (10 min)
  1. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  2. Wrijf de haantjes in met de halve citroen, leg ze in een ovenschaal en verdeel er 1 el. boter over.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Hak het bieslook fijn
Bereiding (10 min + 50 min in de oven)
  1. Bak de haantjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Schep de spekblokjes, de champignons en de zilveruitjes in de ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en laat nog 35 min. verder garen.
  3. Roer er de laatste 5 min. de room en het fijngehakte bieslook onder en kruid met peper en zout.
  4. Smelt intussen 1 el. boter in een kookpot en bak de minipreien aan alle kanten goudbruin.
  5. Overgiet met de gevogeltefond en laat op een zacht vuur verder garen tot de minipreien zacht zijn.
  6. Leg 1/2 haantje op elk bord. Lepel er de champignonsaus rond en geef er de minipreien bij. Serveer met kroketten.
Drankadvies
Wijn: Domaine Carobelle, A.O.P. Vacqueyras
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 492 Kcal Eiwitten: 38,8 gr Vetten: 31,2 gr Koolhydraten: 13,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email