Orecchiette tonijnsaus…

Orecchiette met tonijnsaus tricolore

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Pasta | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Ingrediënten:

  • 400 g orecchiette (pasta)
  • 3 wortelen
  • 1 broccoli
  • 250 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 50 g parmezaan
  • 400 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.
  2. Kook de orecchiette in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Snipper intussen de ui en de knoflookteentjes fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  4. Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.
  5. Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe. Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even warm worden.
  6. Maak met een dunschiller krullen van de parmezaan.
  7. Verdeel de pasta met de tonijnsaus over de borden en bestrooi met parmezaankrullen.

Drankadvies:

Bier: Postel Tripel, Abdijbier
Wijn: El Coto Rosé, D.O.C. Rioja – Spanje

Voedingswaarde:

  • Energie: 601 kcal
  • Eiwitten: 40.6 g
  • Vetten: 12.6 g
  • Koolhydraten: 81.1 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten