Orecchiette met tonijnsaus tricolore
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Pasta | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Ingrediënten:
- 400 g orecchiette (pasta)
- 3 wortelen
- 1 broccoli
- 250 g kerstomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl lichte room
- 50 g parmezaan
- 400 g tonijn in eigen nat (blik)
- 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.
- Kook de orecchiette in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Snipper intussen de ui en de knoflookteentjes fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.
- Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe. Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even warm worden.
- Maak met een dunschiller krullen van de parmezaan.
- Verdeel de pasta met de tonijnsaus over de borden en bestrooi met parmezaankrullen.
Drankadvies:
Bier: Postel Tripel, Abdijbier
Wijn: El Coto Rosé, D.O.C. Rioja – Spanje
Voedingswaarde:
- Energie: 601 kcal
- Eiwitten: 40.6 g
- Vetten: 12.6 g
- Koolhydraten: 81.1 g