Orecchiette met tonijnsaus tricolore

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g orecchiette (pasta)
  • 3 wortelen
  • 1 broccoli
  • 250 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 50 g Parmezaan
  • 400 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 1 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.
  2. Kook de orecchiette in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Snipper intussen de ui en de knoflookteentjes fijn.
  4. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  5. Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.
  6. Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe.
  7. Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even warm worden.
  8. Maak met een dunschiller krullen van de Parmezaan.
  9. Verdeel de pasta met de tonijnsaus over de borden en bestrooi met Parmezaan krullen.
Drankadvies
Wijn: El Coto Rosé, D.O.C. Rioja – Spanje
Bier: Postel Tripel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 601 Kcal Eiwitten: 40,6 gr Vetten: 12,6 gr Koolhydraten: 81,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email