Orecchiette met tonijnsaus tricolore
Omschrijving
 | 
| Hoofdgerecht/ 4 pers
 | minder dan 30 min
 | 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 400 g orecchiette (pasta)
 - 3 wortelen
 - 1 broccoli
 - 250 g kerstomaten
 - 1 ui
 - 2 teentjes knoflook
 - 1 dl lichte room
 - 50 g Parmezaan
 - 400 g tonijn in eigen nat (blik)
 - 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
 - 1 el. olijfolie
 - peper en zout
 
Bereiding
- Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.
 - Kook de orecchiette in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
 - Snipper intussen de ui en de knoflookteentjes fijn.
 - Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
 - Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.
 - Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe.
 - Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even warm worden.
 - Maak met een dunschiller krullen van de Parmezaan.
 - Verdeel de pasta met de tonijnsaus over de borden en bestrooi met Parmezaan krullen.
 
Drankadvies
| Wijn: | El Coto Rosé, D.O.C. Rioja – Spanje | 
| Bier: | Postel Tripel, Abdijbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 601 Kcal | Eiwitten: 40,6 gr | Vetten: 12,6 gr | Koolhydraten: 81,1 gr |