Oosterse Zalmpapillot met venkelnoedels

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 15 + 30 min

| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 3 venkelknollen
  • 1 limoen
  • 4 cm gember
  • 1 plantje koriander
  • 2 kleine sjalotten
  • 400 gr noedels
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el rijstolie
  • 4 el sojasaus
  • zwarte peper

Bereiding

Voorbereiding  
  1. Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes
  2. Snipper de sjalotjes fijn
  3. Rasp de gember
  4. Pers de limoen
  5. Hak de korianderblaadjes grof
Bereiding 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng de fijn gesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie.
  3. Kruid met zwarte peper
  4. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op.
  5. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
  6. Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes.
  7. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min in de voorverwarmde oven
  8. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min op een hoog vuur.
  9. Overgiet met de ketjap manies en roerbak nog eens 3 min
  10. Kook de noedels gaar (kooktijd zie verpakking ) en giet af.
  11. Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grof gehakte korianderblaadjes
  12. Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels
Voedingswaarde
Energie: 985 Kcal Eiwitten: 54,5 gr Vetten: 49,6 gr Koolhydraten: 79 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email