Oosterse zalmpapillot

Oosterse Zalmpapillot met venkelnoedels

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min + 30 min
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 3 venkelknollen
  • 1 limoen
  • 4 cm gember
  • 1 plantje koriander
  • 2 kleine sjalotten
  • 400 gr noedels
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el rijstolie
  • 4 el sojasaus
  • zwarte peper

Voorbereiding

  • Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes
  • Snipper de sjalotjes fijn
  • Rasp de gember
  • Pers de limoen
  • Hak de korianderblaadjes grof

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng de fijn gesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper
  3. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
  4. Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min in de voorverwarmde oven
  5. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manies en roerbak nog eens 3 min
  6. Kook de noedels gaar (kooktijd zie verpakking ) en giet af.
  7. Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grof gehakte korianderblaadjes
  8. Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels

Voedingswaarde

Energie: 985 Kcal
Eiwitten: 54,5 gr
Vetten: 49,6 gr
Koolhydraten: 79,0 gr

Geplaatst in Vis