Oosterse Zalmpapillot met venkelnoedels
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 + 30 min
| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 3 venkelknollen
- 1 limoen
- 4 cm gember
- 1 plantje koriander
- 2 kleine sjalotten
- 400 gr noedels
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el ketjap manis
- 2 el rijstolie
- 4 el sojasaus
- zwarte peper
Bereiding
Voorbereiding
- Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes
- Snipper de sjalotjes fijn
- Rasp de gember
- Pers de limoen
- Hak de korianderblaadjes grof
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de fijn gesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie.
- Kruid met zwarte peper
- Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op.
- Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
- Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes.
- Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min in de voorverwarmde oven
- Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min op een hoog vuur.
- Overgiet met de ketjap manies en roerbak nog eens 3 min
- Kook de noedels gaar (kooktijd zie verpakking ) en giet af.
- Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grof gehakte korianderblaadjes
- Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels
Voedingswaarde
Energie: 985 Kcal | Eiwitten: 54,5 gr | Vetten: 49,6 gr | Koolhydraten: 79 gr |