Omschrijving
Amuse | vis | 36 a 40 stukjes
Bereidingstijd: ruim 3 uur (afkoelen inbegrepen)
Bron: internet
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 3 theelepels maïzena
- 125 gram smeerbare roomkaas
- 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
- 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
- 200 gram zalm, fijngehakt
- peper en zout
- 3 eetlepels olie
- enkele takjes peterselie voor de garnering
Bereiding:
- Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
- Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkolen.
- Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
- Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas ove de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
- Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
- Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 minuten weg op een koele plek.
- Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
- Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.
Tip:
- De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.