Omelet rolletjes met zalm

Omschrijving

| Amuses/ vis/ 36 a 40 stuks

  | ruim 3 uur (afkoelen inbegrepen)

  | gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 theelepels maïzena
  • 125 gram smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 200 gram zalm, fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • enkele takjes peterselie voor de garnering

Bereiding

  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena.
  2. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (±  ½ eetlepel).
  4. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ± 2 minuten in de pan afkoelen.
  5. Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen.
  6. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  7. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond.
  8. Verdeel de roomkaas oven de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  9. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  10. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier.
  11. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 minuten weg op een koele plek.
  12. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  13. Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.

TIP: De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email