Omelet rolletjes met zalm
Omschrijving
| Amuses/ vis/ 36 a 40 stuks
| ruim 3 uur (afkoelen inbegrepen)
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 eieren
- 3 theelepels maïzena
- 125 gram smeerbare roomkaas
- 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
- 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
- 200 gram zalm, fijngehakt
- peper en zout
- 3 eetlepels olie
- enkele takjes peterselie voor de garnering
Bereiding
- Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (± ½ eetlepel).
- Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ± 2 minuten in de pan afkoelen.
- Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen.
- Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
- Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond.
- Verdeel de roomkaas oven de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
- Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
- Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier.
- Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 minuten weg op een koele plek.
- Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
- Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.
TIP: De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.