Mousse van gerookte forel

Omschrijving

| Amuses/ vis/ 6 pers

  | ong 20 min + minimaal 1 uur opstijven

  | Onbekend.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gerookte forel
  • 125 ml slagroom
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel
  • 6 toefjes verse dille

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 el oranje schil dun af.
  2. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 el slagroom in de keukenmachine.
  3. Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  4. Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  5. Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  6. Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email