Mousse van forel

Omschrijving: 

Amuse | vis | 6 personen
Bereidingstijd: ong 20 minuten + 1 uur opstijven
Bron: onbekend

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gerookte forel
  • 125 ml slagroom
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel
  • 6 toefjes verse dille

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
  2. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  3. Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  4. Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  5. Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  6. Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten