Mousse van gerookte forel
Omschrijving
| Amuses/ vis/ 6 pers
| ong 20 min + minimaal 1 uur opstijven
| Onbekend.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 gram gerookte forel
- 125 ml slagroom
- ½ eetlepel geraspte mierikswortel
- 6 toefjes verse dille
Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 el oranje schil dun af.
- Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 el slagroom in de keukenmachine.
- Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
- Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
- Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
- Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.