Makreelcrème

Omschrijving

| Amuses/ vis/ kaas/ 18 pers

| ongeveer 10  min

| Allerhande nr 13, jaargang 2005

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte makreelfilet
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel mierikswortel (potje, Kühne)
  • ½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 18 snackcups of ronde toastjes

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
  2. Breng de crème op smaak met peper.
  3. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
  4. Snijd 6 gedroogde tomaatjes in reepjes.
  5. Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin.
  6. Verdeel de tomaatreepjes erover.

TIP: De makreelcrème kan ook met een spuitzak met kartelmondje op amuselepels gespoten worden.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email