Omschrijving
Amuse | kaas | 18 personen
Bereidingstijd: ong. 10 min
Bron: Allerhande nr 13 uit 2005
Ingrediënten voor 18 stuks:
- 100 gram gerookte makreelfilet
- 3 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel mierikswortel (potje, Kühne)
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- 6 gedroogde tomaatjes
- 18 snackcups of ronde toastjes
Bereiding:
- Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
- Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
- Snijd 6 gedroogde tomaatjes in reepjes. Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes erover.
Tip:
- De makreelcrème kan ook met een spuitzak met kartelmondje op amuselepels gespoten worden.