Makreelcrème
Omschrijving
| Amuses/ vis/ kaas/ 18 pers
| ongeveer 10 min
| Allerhande nr 13, jaargang 2005
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gram gerookte makreelfilet
- 3 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel mierikswortel (potje, Kühne)
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- 6 gedroogde tomaatjes
- 18 snackcups of ronde toastjes
Bereiding
- Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
- Breng de crème op smaak met peper.
- Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
- Snijd 6 gedroogde tomaatjes in reepjes.
- Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin.
- Verdeel de tomaatreepjes erover.
TIP: De makreelcrème kan ook met een spuitzak met kartelmondje op amuselepels gespoten worden.