Makreelcrème
Omschrijving
 | Amuses/ vis/ kaas/ 18 pers
 | ongeveer 10  min
 | Allerhande nr 13, jaargang 2005
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 100 gram gerookte makreelfilet
 - 3 eetlepels mayonaise
 - ½ eetlepel mierikswortel (potje, Kühne)
 - ½ eetlepel citroensap
 - peper
 - 6 gedroogde tomaatjes
 - 18 snackcups of ronde toastjes
 
Bereiding
- Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
 - Breng de crème op smaak met peper.
 - Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
 - Snijd 6 gedroogde tomaatjes in reepjes.
 - Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin.
 - Verdeel de tomaatreepjes erover.
 
TIP: De makreelcrème kan ook met een spuitzak met kartelmondje op amuselepels gespoten worden.