limoen-cheesecupcakes

Deze cakes heb ik gemaakt volgens het aangegeven recept.
Persoonlijk gaat onze voorkeur uit naar gewone melk i.p.v. kokosmelk. Voor mensen met een lactose intolerantie is kokosmelk juist wel heel goed.
De cantuccinikoekjes heb ik vervangen door speculaasjes. Was wel zo lekker. Aan u de voorkeur. Verder was het een geslaagde en succesvolle traktatie.

Omschrijving

cupcake | bakkerij | 12 stuks

tijd | ong 45 min a 1 uur

bron | 24Kitchen/Rudolfs Bakery

Ingrediënten

Limoencake

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 3  eieren
  • 0.5  limoen
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Cheesecakevulling

  • 200 g roomkaas
  • 50 g suiker
  • 1  ei
  • 0.5  limoen
  • 100 g cantuccinikoekjes (of speculaasjes)

Kokoscrème

  • 250 ml kokosmelk (of vervang desnoods naar eigen invulling deze melk door gewone halfvolle melk)
  • 25 ml kokoslikeur (eventueel weglaten als je geen alcohol wilt)
  • 50 g suiker
  • 2  eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Muntsuiker

  • 4 el kristalsuiker
  • 1 bosje munt

Extra nodig

  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
  • keukenmachine of handmixer
  • plasticfolie
  • staafmixer met bijbehorend bakje
  • spuitzak met gekartelde spuitmond

Bereiding

Limoencake

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Zet de cupcakevormpjes klaar in de tray.
  3. Klop de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
  4. Rasp de schil van de limoen en meng de rasp door de bloem.
  5. Pers de limoen uit en roer een scheutje sap door het cakebeslag.
  6. Zeef en meng de bloem, de bakpoeder en een mespuntje zout door het botermengsel.
  7. Schep het cakebeslag in een spuitzak.

Cheesecake vulling

  1. Klop de roomkaas met suiker en ei luchtig.
  2. Rasp de schil van de limoen en voeg samen met een scheutje limoensap toe aan de roomkaas.
  3. Hak de cantuccini koekjes in kleine brokjes en roer de stukjes koek door de roomkaas.
  4. Bedek de bodem van de cupcakevormpjes met een laagje cakebeslag.
  5. Schep hier een lepel cheesecake vulling bovenop.
  6. Vul de rest van het vormpje tot driekwart af met het cakebeslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar op 175°C.

Kokoscrème

  1. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker aan de kook.
  2. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de kokoslikeur los en roer de bloem erdoor.
  3. Meng de warme kokosmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  4. Breng de kokoscrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten.
  5. Laat de kokosroom op een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  6. Roer de boter met de poedersuiker en de afgekoelde kokosroom tot een egale crème.
  7. Spuit een rozet kokoscrème op de cupcakes.

Muntsuiker

  1. Maal de suiker met een half handje muntblaadjes in het bakje van de staafmixer fijn tot een groene en geurige suiker.
  2. Strooi de suiker over de cupcakes ter garnering.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten