Lemon meringue taart
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 a 45 min
| gebaseerd op basis moskovisch beslaghier hier op deze site
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
dit taartje is gemaakt met een springvorm van 20 cm
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 86 gr Zeeuwse bloem
- 17 gr maïzena
- (deze keer heb ik de boter weggelaten)
Opmaken
- geel fruit (naar keuze), ik gebruikte gele kiwi
- lemoncurd:
- rasp van 2 flinke citroenen
- sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren (geklutst)
- Swiss Meringue botercreme (hier op deze site)
Bekleden
- fondant neutaal
- gele gel kleurstof (paar druppels)
Bereiding
Biscuit
- Volg de stappen volgens het recept van het Moscovisch beslag
- Na het bakken, volledig laten afkoelen op een taartrooster, dan pas verder naar de afwerking
- Ondertussen kan je aan de slag voor maken van de (SMBC) Swiss Meringue Botercreme
- En het maken van de Lemon curd
Opbouwen en afwerken
- snij de taart in 2 of 3 lagen voorzichtig door met een kartelmes
- op de eerst laag leg je wat plakjes gele kiwi
- bestrijk deze met een laagje swiss meringue botercreme
- herhaal dit op de 2e laag: laagje kiwiplakjes en besmeer met lemoncurd
- dek af met de laatste laag biscuit, besmeer met SMBC, als het lukt smeer deze zo glad mogelijk
- neem de fondant, kneed deze zacht. Trek handschoenen aan, voeg een paar druppeltjes gele gelkleurstof toe en kneed je fondant tot je een egale gele kleur krijgt.
- rol de fondant zo dun mogelijk uit, bekleed je taart hiermee. Meestal is de fondant nog een beetje elastisch en kan je deze voorzichtig nog wat bijtrekken/ wrijven zodat je een mooie gladde oppervlakte krijgt
- je kan de taart nu nog een laatste hand geven met wat toetjes van de SMBC, desnoods kan je deze ook nog een leuk kleurtje geven. (hier heb ik het neutraal gehouden)