Lasagna uit eigen keuken

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 8 pers

| ± 1 uurtje

| recept uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen
  • 2 st. prei (kan vervangen worden door selder, zelf ervaar ik deze smaak iets te bitter en kies ik voor prei)
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • glas zoete, droge witte wijn
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 bakje champignons
  • 1 doosje gezeefde tomatensap
  • 2 gr blikjes tomatenpuree
  • 100 gr hamreepjes
  • 100 gr gemalen kaas
  • 200 ml melk
  • boter, meel, p&z, nootmuskaat
  • Kruiden: oregano, tijm, rozemarijn, peterselie
  • 2 pakjes Lasagne bladeren

Bereiding

  1. Wortelen, alle paprika’s en de prei schoonmaken en in grove stukken snijden
  2. Groenten heel fijn snijden of hakken met de keukenrobot
  3. Ui fijn snijden
  4. Fruit de ui in de olijfolie, doe de fijn gesneden groeten erbij, blus de groeten af met een glas witte wijn, deksel erop  en laat ong. 10 min stoven.
  5. Rul in een andere pan het gehakt fijn, kruid het met gehaktkruiden.
  6. Haal het overtollige vet van het gerulde gehakt weg.
    1. TIP: Dit is handig door in het midden een kuiltje te maken, alle gesmolten vet uit het vlees loopt in het midden in de kuil, dit kan je opvangen met keukenpapier. Wellicht zal je meerder velletjes keuken papier moeten gebruiken. Wees niet bang dat het vlees aan je keukenpapier blijft plakken want dat gebeurt niet.
  7. Voeg het gerulde gehakt bij de gestoofde groenten
  8. Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe, kruid naar smaak met oregano, tijm, rozemarijn en peterselie.
  9. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje nog 15 min verder garen.
  10. Bak de champignons even en houd apart
  11. Verwarm de oven voor op 220°C en vet een grote ovenschaal in met wat boter
  12. Vul de ovenschaal in laagjes:
    1. Tomaten-groenten-saus
    2. Lasagne bladeren (ongekookt, tenzij anders vermeld op de verpakking)
    3. Tomaten-groenten-saus
    4. Lasagne bladeren
    5. Tomaten-groenten-saus
    6. hamreepjes en licht voorgebakken champignons
    7. Tomaten-groenten-saus
    8. Lasagne bladeren
    9. Afdekken met een zelf gemaakte bechamelsaus
    10. Tot slot de gemalen kaas
  13. Zet deze ovenschaal in het midden van de oven en laat ± 20 min garen. Hierdoor worden de lasagne bladeren zacht en gaar.

Eet smakelijk en geniet!

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email