Kwartelfilets met granaatappelsaus en gebakken courgetteschijfjes
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Gevogelte | Feestelijk | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Ingrediënten:
- 500 g kwartelfilets (diepvries)
- 3 courgettes
- 1 granaatappel
- 4 takjes peterselie (vers)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 eetl. koude boter
- 1 dl witte wijn
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- 6 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.)
→ Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Maak ze van elkaar los en dep goed droog.
→ Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.
→ Halveer de granaatappel, breek de 2 helften open en haal er de pitjes uit.
→ Snipper de knoflookteentjes en de rode ui fijn.
→ Hak de peterselie fijn.
Bereiding zelf (20 min.)
- Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de courgetteschijfjes in meerdere porties aan beide kanten goudbruin.
- Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
- Doe de witte wijn en de fijngesnipperde rode ui in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
- Giet er de gevogeltefond bij en laat nog 2 à 3 min. koken.
- Neem van het vuur en klop de boter er in klontjes onder tot u een gebonden en glanzende saus hebt.
- Roer vlak voor het serveren de granaatappelpitjes onder de saus.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kwartelfilets 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de gebakken courgetteschijfjes over de borden en leg er telkens 3 kwartelfilets op.
- Lepel er de saus rond. Serveer met gratin dauphinois.
Drankadvies:
- Bier: Floreffe Tripel, Abdijbier
- Wijn: Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur
Voedingswaarde
- Energie: 407 kcal
- Eiwitten: 31.6 g
- Vetten: 22.8 g
- Koolhydraten: 14.7 g