Kwartelfilets met granaatappelsaus en gebakken courgetteschijfjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g kwartelfilets (diepvries)
  • 3 courgettes
  • 1 granaatappel
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 el. koude boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 6 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (Ontdooitijd + 15 min)
  1. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
  2. Maak ze van elkaar los en dep goed droog.
  3. Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.
  4. Halveer de granaatappel, breek de 2 helften open en haal er de pitjes uit.
  5. Snipper de knoflookteentjes en de rode ui fijn.
  6. Hak de peterselie fijn.
Bereiding (20 min)
  1. Verhit 4 el. olijfolie in een braadpan en bak de courgetteschijfjes in meerdere porties aan beide kanten goudbruin.
  2. Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  3. Doe de witte wijn en de fijngesnipperde rode ui in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
  4. Giet er de gevogeltefond bij en laat nog 2 à 3 min. koken.
  5. Neem van het vuur en klop de boter er in klontjes onder tot u een gebonden en glanzende saus hebt.
  6. Roer vlak voor het serveren de granaatappelpitjes onder de saus.
  7. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de kwartelfilets 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
  8. Verdeel de gebakken courgetteschijfjes over de borden en leg er telkens 3 kwartelfilets op.
  9. Lepel er de saus rond. Serveer met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur 
Bier: Floreffe Tripel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 407 Kcal Eiwitten: 31,6 gr Vetten: 22,8 gr Koolhydraten: 14,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email