Kwartelfilets met granaatappelsaus en gebakken courgetteschijfjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g kwartelfilets (diepvries)
- 3 courgettes
- 1 granaatappel
- 4 takjes peterselie (vers)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 el. koude boter
- 1 dl witte wijn
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- 6 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (Ontdooitijd + 15 min)
- Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien.
- Maak ze van elkaar los en dep goed droog.
- Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.
- Halveer de granaatappel, breek de 2 helften open en haal er de pitjes uit.
- Snipper de knoflookteentjes en de rode ui fijn.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding (20 min)
- Verhit 4 el. olijfolie in een braadpan en bak de courgetteschijfjes in meerdere porties aan beide kanten goudbruin.
- Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
- Doe de witte wijn en de fijngesnipperde rode ui in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur.
- Giet er de gevogeltefond bij en laat nog 2 à 3 min. koken.
- Neem van het vuur en klop de boter er in klontjes onder tot u een gebonden en glanzende saus hebt.
- Roer vlak voor het serveren de granaatappelpitjes onder de saus.
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de kwartelfilets 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de gebakken courgetteschijfjes over de borden en leg er telkens 3 kwartelfilets op.
- Lepel er de saus rond. Serveer met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: | Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur |
Bier: | Floreffe Tripel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 407 Kcal | Eiwitten: 31,6 gr | Vetten: 22,8 gr | Koolhydraten: 14,7 gr |