Kruidige vruchtensla met Griekse Yoghurt

Omschrijving:

Dessert | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min + 2 uur kooeklkast)
Bron: 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango
  • 1 sinaasappel
  • 2 kiwi
  • 1 rijpe meloen
  • 2 koppen rood fruit (aardbei, frambozen, rode bessen… vers of diepvries)
  • 5 blaadjes citroenmelisse
  • 3 cm gember
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 vanillestokje
  • Zwarte peper
  • bloemsuiker 

Bereidingswijze:

  1. snij het fruit in stukjes en meng alles in een kom
  2. schil de gember en rasp fijn. Knijp de geraspte gember goed uit boven een kommetje (u hebt 1 a 2 el sap nodig). Lepel het gembersap over het fruit.
  3. snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte pitjes uit met een scherp mesje doe ze bij het fruit.
  4. snipper de blaadjes citroenmelisse fijn en meng onder de fruitsla. Dek af en zet de kom 2 u in de koelkast
  5. meng de Griekse yoghurt met de honing. Hebt u het graag nog zoeter, voeg dan wat bloemsuiker toe.
  6. Verdeel de fruitsla over diepe borden of schaaltjes en kruid met zwarte peper (versier ook de rand van de borden met wat zwarte peper).
  7. schep er wat Grieks yoghurt over. 

Tip:

U kan de vruchtensla ook opdienen in een kleine halve meloen of halve babyananas.
De zwart peper geeft een kruidige toets aan het fruit, maar let op: liever iets te weinig dan te veel peper.
Twee korte draaien aan de pepermolen per portie is meer dan voldoende.

Variantie:

Schep een portie fruitsla op een voldoende groot vel aluminiufolie. Kruid met wat zwarte peper en vouw dicht tot een papillot.
Laat genoeg ruimte rond en boven het fruit, zodat de papillot nog kan ‘zwellen’ tijdens het bakken.
Zet 5 á 7 min. in een op 200°C voorverwarmde oven of bak op de barbecue.

Voedingswaarde:

  • Energie: 203 kcal
  • Eiwitten: 4,5 gr
  • Vetten: 4,0 gr
  • Koolhydraten: 36,8 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten