Kruidige kipfilet met pittige boontjes
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Gevogelte | Pasta | Rijst, 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Ingrediënten:
- 600 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
- 800 g prinsessenboontjes
- 4 lente-uitjes
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. boter
- 250 g langkorrelrijst
- 1 mespunt sambal oelek
- 4 dl kokosmelk
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. sojasaus
- 2 eetl. kippenkruiden
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken.
- Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).
- Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.
- Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
Afwerking
- Verdeel de kipfilets over de borden en geef er de rijst en de boontjes bij. Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes.
- Bier:Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier
- Wijn:Montepulciano d’Abruzzo D.O.C., Farnese, Abruzzo – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 714 kcal
- Eiwitten: 48.8 g
- Vetten: 30.8 g
- Koolhydraten: 61.4 g