Kruidige kipfilet met pittige boontjes

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Gevogelte | Pasta | Rijst, 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Ingrediënten:

  • 600 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • 800 g prinsessenboontjes
  • 4 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. boter
  • 250 g langkorrelrijst
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. kippenkruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  2. Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken.
  3. Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).
  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.
  5. Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.
  6. Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

Afwerking

  • Verdeel de kipfilets over de borden en geef er de rijst en de boontjes bij. Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes.
  • Bier:Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier
  • Wijn:Montepulciano d’Abruzzo D.O.C., Farnese, Abruzzo – Italië 

Voedingswaarde

  • Energie: 714 kcal
  • Eiwitten: 48.8 g
  • Vetten: 30.8 g
  • Koolhydraten: 61.4 g