Kruidige kipfilet met pittige boontjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30  min

| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g borstfilet van braadkip  
  • 800 g prinsessenboontjes
  • 4 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. boter
  • 250 g langkorrelrijst
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 el. olijfolie
  • 1 el. sojasaus
  • 2 el. kippenkruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  2. Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken.
  3. Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).
  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.
  5. Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.
  6. Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
  7. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking), giet af.
  8. Snipper de lent-uitjes fijn
  9. Afwerking: verdeel de kipfilets over de borden en geef er de risjt en de boontjes bij
  10. Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes

 

Drankadvies
Wijn: Montepulciano d’Abruzzo D.O.C., Farnese, Abruzzo – Italië 
Bier: Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 714 Kcal Eiwitten: 48,8 gr Vetten: 30,8 gr Koolhydraten: 61,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email