Kruidige kipfilet met pittige boontjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g borstfilet van braadkip
- 800 g prinsessenboontjes
- 4 lente-uitjes
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 el. boter
- 250 g langkorrelrijst
- 1 mespunt sambal oelek
- 4 dl kokosmelk
- 1 el. olijfolie
- 1 el. sojasaus
- 2 el. kippenkruiden
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken.
- Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).
- Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.
- Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking), giet af.
- Snipper de lent-uitjes fijn
- Afwerking: verdeel de kipfilets over de borden en geef er de risjt en de boontjes bij
- Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes
Drankadvies
Wijn: | Montepulciano d’Abruzzo D.O.C., Farnese, Abruzzo – Italië |
Bier: | Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 714 Kcal | Eiwitten: 48,8 gr | Vetten: 30,8 gr | Koolhydraten: 61,4 gr |