Krieltjessalade met groene kruiden

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Bijgerecht | Groenten | Aardappelgerecht | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiel. mosterd ‘grof gemalen’
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding (20 + 30 min.)

  1. Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Scheur de basilicumblaadjes.
  4. Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
  5. Boen de krielaardappelen schoon.
  6. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.
  7. Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.
  8. Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Meng er ten slotte de groene kruiden onder. 

Tip

Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.

Wijn: Nobilo Orca Bay, Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland) 

Voedingswaarde

  • Energie: 187 kcal
  • Eiwitten: 3.7 g
  • Vetten: 7.7 g