Krieltjessalade met groene kruiden
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Bijgerecht | Groenten | Aardappelgerecht | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 plantje basilicum
- 1 plantje platte peterselie
- 500 g krielaardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 koffiel. mosterd ‘grof gemalen’
- 3 eetl. olijfolie extra vierge
- 1 eetl. rodewijnazijn
- zwarte peper
- zout
Bereiding (20 + 30 min.)
- Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.
- Hak de peterselie fijn.
- Scheur de basilicumblaadjes.
- Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
- Boen de krielaardappelen schoon.
- Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.
- Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.
- Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng er ten slotte de groene kruiden onder.
Tip
Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.
Wijn: Nobilo Orca Bay, Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
Voedingswaarde
- Energie: 187 kcal
- Eiwitten: 3.7 g
- Vetten: 7.7 g