Krieltjessalade met groene kruiden

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klp. mosterd ‘grof gemalen’
  • 3 el. olijfolie extra vièrge
  • 1 el. rode wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Scheur de basilicumblaadjes.
  4. Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
  5. Boen de krielaardappelen schoon.
  6. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.
  7. Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.
  8. Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Meng er ten slotte de groene kruiden onder. 
  10. TIP:  Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.
Drankadvies
Wijn: Nobilo Orca Bay, Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland) 
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 187 Kcal Eiwitten: 3,7 gr Vetten: 7,7 gr Koolhydraten:   gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email