Klassieke krentenbollen

Omschrijving

| Bakkerij/ broden/ 18 a 20 krentenbollen

| in totaal 100 min (rijzen, rusten, bakken)

| familierecept, oom, warme bakker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 900 gr molenaarsbloem
  • 200 gr krenten/ rozijnen (wellen in lauw water)
  • 2 losgeklopte eieren
  • Aanvullen tot 480 cc met melk
  • 100 gr vloeibare boter
  • 2 eetlepels licht bruine suiker
  • 1 klein maatschepje zout
  • 15 gr (afgewogen) droge gist (of 60 gr verse gist)

Bereiding

  1. In volgorde ingrediënten in bakvorm brengen (vocht, boter, suiker, zout, meel, gist)
  2. Na 1e piepsignaal de uitgelekte gewelde rozijnen toevoegen en verder kneden. Eventueel op aanrecht verder gaan.
  3. Afgedekt 30 min laten rusten
  4. Weer open rekken en dichtslaan (paar keer), weer kneden en 10 min afgedekt laten rusten
  5. Deeg verdelen in 18 a 20 bollen, ± grote van sin. appel en leg ze op een beboterde en bebloemde bakplaat.
  6. 30 min afgedekt laten rijzen
  7. Na het rijzen insmeren met losgeklopt ei + snufje zou om niet te donker te laten bakken.
  8. Afbakken in voorverwarmde oven, hetelucht 165°C, gewone oven 185° C, gedurende 30 min

eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email