Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| ± 15 min
| Okoko recepten van Jamie Oliver
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ¼ witte kool
- ¼ rodekool
- 200 g wortels
- 2 lente-uien
- 5 eetlepels esdoornsiroop
- 8 eetlepels ciderazijn
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 80 g cranberry’s (of rozijnen)
Bereiding
- Snijd de parten kool met de mandoline in zo dun mogelijke slierten.
- Snijd de wortels met de julienne snijder met het kleine mes tot spaghettislierten.
- Snipper alleen het groen van de lente-ui.
- Maak een vinaigrette door de esdoornsiroop te mengen met de azijn en olie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe alle gesneden groenten in een grote kom.
- Schep er de cranberry’s en de vinaigrette door.
- Hussel alles losjes door elkaar.
- Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.