Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| ± 15 min

| Okoko recepten van Jamie Oliver

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ¼ witte kool
  • ¼ rodekool
  • 200 g wortels
  • 2 lente-uien
  • 5 eetlepels esdoornsiroop
  • 8 eetlepels ciderazijn
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 80 g cranberry’s (of rozijnen)

Bereiding

  1. Snijd de parten kool met de mandoline in zo dun mogelijke slierten.
  2. Snijd de wortels met de julienne snijder met het kleine mes tot spaghettislierten.
  3. Snipper alleen het groen van de lente-ui.
  4. Maak een vinaigrette door de esdoornsiroop te mengen met de azijn en olie.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe alle gesneden groenten in een grote kom.
  7. Schep er de cranberry’s en de vinaigrette door.
  8. Hussel alles losjes door elkaar.
  9. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Categorieën