Koninginne aardappelen

Omschrijving

Hoofdgerecht | Aardappelen en Groenten |
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Bron: van mijn oma meegekregen

Ingrediënten:

  • 1 kg ongeschilde en ongekookte aardappelen
  • 200 ml melk
  • 150 gr margarine
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • P, z, nootmuskaat
  • Paneermeel

Werkwijze:

  • Op 600 a 700 gr drooggekookte en gestampte aardappelen
  • Melk met boter samen koken, al roerend de bloem toevoegen
  • Roer tot je een bal vormt die van de pan los moet komen.
  • In de puree 2 eieren roeren met p, z, n en dan de 2 massa’s door elkaar roeren.
  • Als he twat afgekoeld is ronde ballen (van ong. 2 cm doorsnee) maken en op een blad die bestrooid is met paneermeel leggen. NIET IN DE PANEERMEEL ROLLEN!!!
  • In frituurpan bakken

Eet smakelijk