Koninginne aardappeltjes

meer bekent onder de naam Pomme Duchesse

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 12 pers

| ± 1 uur

| familierecept van mijn oma

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg ongeschilde en ongekookte aardappelen
  • 200 ml melk
  • 150 gr margarine
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • P, z, nootmuskaat
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Op 600 a 700 gr droog gekookte en gestampte aardappelen
  2. Melk met boter samen koken, al roerend de bloem toevoegen
  3. Roer tot je een bal vormt die van de pan los moet komen.
  4. In de puree 2 eieren roeren met peper, zout en nootmuskaat en dan de 2 massa’s door elkaar roeren.
  5. Als het iets afgekoeld is ronde ballen (van ong. 2 cm doorsnee) maken en op een blad die bestrooid is met paneermeel leggen. NIET IN DE PANEERMEEL ROLLEN!!!
  6. In frituurpan bakken

Eet smakelijk.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email