Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

Omschrijving

| Amuses/ vis/ groenten en fruit/ 8 pers

  | 25 min

  | Allerhande nr 13, jaargang 2007

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
  • 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
  • 1 thl zeezout, gemalen
  • ½ thl chilipeper, fijngemalen
  • 1 el korianderblaadjes, fijngesneden
  • Materialen: grillpan

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
  2. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
  3. Schep 1 thl citroenrasp door de soep.
  4. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  5. Bestrijk de gamba’s met 1 el olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
  6. Gril de gamba’s in 3-5 min rondom goudbruin.
  7. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand.
  8. Bestrooi met de koriander.
Drankadvies
Wijn: De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon blanc uit Zuidoost-Australië maakt oosterse gerechten nog spannender.
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email