Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Omschrijving
| Amuses/ vis/ groenten en fruit/ 8 pers
| 25 min
| Allerhande nr 13, jaargang 2007
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 el olie
- 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
- 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
- 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
- 1 thl zeezout, gemalen
- ½ thl chilipeper, fijngemalen
- 1 el korianderblaadjes, fijngesneden
- Materialen: grillpan
Bereiding
- Verhit 1 el olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
- Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
- Schep 1 thl citroenrasp door de soep.
- Laat nog 5 minuten doorkoken.
- Bestrijk de gamba’s met 1 el olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
- Gril de gamba’s in 3-5 min rondom goudbruin.
- Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand.
- Bestrooi met de koriander.
Drankadvies
Wijn: | De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon blanc uit Zuidoost-Australië maakt oosterse gerechten nog spannender. |
Bier: | — |