Mandje met tropische vruchten

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers

| ongeveer 30 min

| 2013 december, magazine Lekker Doen (Bas v.d. Heijden)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 soft tortilla’s
  • 2 el sweet chilisaus
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 1 eetrijpe mango, in blokjes van 1 cm
  • 1 eetrijpe avocado, in blokjes van 1 cm
  • 200 g Hollandse garnalen (vers of diepvries)
  • (als vervangen kan gerookte kipreepjes gebruikt worden)
  • 1 el bieslook, heel fijngeknipt
  • 3 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 stukje verse kokos van 5 cm, in flinterdunne plakjes
  • 4 oven schaaltjes (doorsnede ong. 10 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de kerriepoeder door de olie en bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de kerrieolie.
  3. Druk de tortilla’s in de schaaltjes zodat mandjes ontstaan. Zet de schaaltjes  op de bakplaat en bak de mandjes in de over in 10-15 min knapperig.
  4. Neem de mandjes uit de schaaltjes en laat ze op een rooster afkoelen.
  5. Meng de chilisaus met  2 eetlepels limoensap en de limoenrasp toe een dressing en schep de mango, avocado, garnalen (kipreepjes), bieslook en 2 eetlepels koriander erdoor.
  6. Voeg naar smaak nog wat limoensap en peper toe.
  7. Zet de knapperige mandjes op een bord en schep het tropische garnalenmengsel erin.
  8. Garneer met in het midden wat plakjes verse kokos en wat koriander.

Eet smakelijk, succes verzekerd

Categorieën