Mandje tropische vruchten

Omschrijving:

Voorgerecht | Koud | 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
bron: magazine Lekker Doen (Bas v.d. Heijden), december 2013

Nodig:

  • 1 el kerriepoeder
  • 4 elps zonnebloemolie
  • 4 soft tortilla’s
  • 2 elp sweet chilisaus
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 1 eetrijpe mango, in blokjes van 1 cm
  • 1 eetrijpe avocado, in blokjes van 1 cm
  • 200 g hollandse garnalen (vers of diepvries)
  • (als vervangen kan gerookte kipreepjes gebruikt worden)
  • 1 el bieslook, heel fijngeknipt
  • 3 elps verse koriander, fijngehakt
  • 1 stukje verse kokos van 5 cm, in flinterdunne plakjes
  • 4 overschaaltjes (doorsnede ong. 10 cm)

Werkwijze:

  • Verwarm de overn voor op 200°C.
  • Meng de kerriepoeder door de olie en bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de kerrieolie.
  • Druk de tortilla’s in de schaaltjes zodat mandjes ontstaan. Zet de schaaltjeds op de bakplaat en bak de mandjes in de over in 10-15 min knapperig.
  • Neem de mandjes uit de schaaltjes en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Meng de chilisaus met  2 eetlepels limoensap en de limoenrasp toe een dressing en schep de mango, avocado, garnalen (kipreepjes), bieslook en 2 eetlepels koriander erdoor.
  • Voeg naar smaak nog wat limoensap en peper toe.
  • Zet de knapperige mandjes op een bord en en schep het tropsiche garnalenmengsel erin.
  • Garneer met in het midden wat plakjes vesrse kokos en wat koriander.

Eet smakelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten