Mandje met tropische vruchten
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| ongeveer 30 min
| 2013 december, magazine Lekker Doen (Bas v.d. Heijden)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 el kerriepoeder
- 4 el zonnebloemolie
- 4 soft tortilla’s
- 2 el sweet chilisaus
- Sap en rasp van 1 limoen
- 1 eetrijpe mango, in blokjes van 1 cm
- 1 eetrijpe avocado, in blokjes van 1 cm
- 200 g Hollandse garnalen (vers of diepvries)
- (als vervangen kan gerookte kipreepjes gebruikt worden)
- 1 el bieslook, heel fijngeknipt
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- 1 stukje verse kokos van 5 cm, in flinterdunne plakjes
- 4 oven schaaltjes (doorsnede ong. 10 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de kerriepoeder door de olie en bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de kerrieolie.
- Druk de tortilla’s in de schaaltjes zodat mandjes ontstaan. Zet de schaaltjes op de bakplaat en bak de mandjes in de over in 10-15 min knapperig.
- Neem de mandjes uit de schaaltjes en laat ze op een rooster afkoelen.
- Meng de chilisaus met 2 eetlepels limoensap en de limoenrasp toe een dressing en schep de mango, avocado, garnalen (kipreepjes), bieslook en 2 eetlepels koriander erdoor.
- Voeg naar smaak nog wat limoensap en peper toe.
- Zet de knapperige mandjes op een bord en schep het tropische garnalenmengsel erin.
- Garneer met in het midden wat plakjes verse kokos en wat koriander.
Eet smakelijk, succes verzekerd