Kiptajini, abrikozen

Kiptajini met amandelen en abrikozen

Omschrijving:

Hoofdmaaltijden | gevogelte | groenten | 4 personen
Bereidingstijd: 30 a 35 min
Bron: Buitenleven magazine, juli-aug 2011

Ingrediënten:

  • 1-2 el olijfolie
  • Biologische kip van 1,5 kg
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Plukje saffraan
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl pittige paprikapoeder
  • Pak appelsap
  • 250 gr zachte gedroogde abrikozen
  • 100 gr blanke amandelen
  • Flink bosje munt
  • Flink bosje koriander of peterselie

Bereidingswijze:

  1. verdeel de kop in 8 stukken.
  2. verhit de olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip rondom goud bruin aan.
  3. snij de uien in ringen en pers de knoflook uit. Voeg uien en knoflook toe en braad het 3 a 4 min mee.
  4. strooi de saffraan, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en de paprikapoeder over de kip en overgiet hem met de appelsap to hij net onder staat.
  5. breng aan de kook, draai he tvuur laag en stoof de stukken in 15 min onder regelmatig omscheppen, tot ze gelijkmatig gaar worden niet uidrogen.
  6. voeg de abrikozen en amandelen toe. Stoof de stukken kip afgedekt nog 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
  7. schep vlak voor het serveren bijan alle fijngesneden munt en koriander of peterselie door de stoofschotel.
  8. strooi de rest erover.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten