Kiptajini met amandelen en abrikozen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 a 35 min

| 2011 juli-aug, Buitenleven magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1-2 el olijfolie
  • Biologische kip van 1,5 kg
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Plukje saffraan
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl pittige paprikapoeder
  • Pak appelsap
  • 250 gr zachte gedroogde abrikozen
  • 100 gr blanke amandelen
  • Flink bosje munt
  • Flink bosje koriander of peterselie

Bereiding

  1. verdeel de kop in 8 stukken.
  2. verhit de olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip rondom goud bruin aan.
  3. snij de uien in ringen en pers de knoflook uit. Voeg uien en knoflook toe en braad het 3 a 4 min mee.
  4. strooi de saffraan, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en de paprikapoeder over de kip en overgiet hem met de appelsap tot hij net onder staat.
  5. breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof de stukken in 15 min onder regelmatig omscheppen, tot ze gelijkmatig gaar worden niet uitdrogen.
  6. voeg de abrikozen en amandelen toe. Stoof de stukken kip afgedekt nog 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
  7. schep vlak voor het serveren bij van alle fijngesneden munt en koriander of peterselie door de stoofschotel.
  8. strooi de rest erover.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email