Kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Rundvlees | Wokgerecht | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Ingrediënten:
- 300 g wokreepjes rund (diepvriesvlees)
- 100 g spekreepjes
- 3 wortelen
- 3 stengels groene selder
- 0.33 groenekool
- 1 ui
- 250 g rijst
- 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
- 2 eetl. rijstolie
- 1 eetl. kerriepoeder
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
- Snipper de ui fijn.
- Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
- Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
- Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min.
- Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen. Roer er de reepjes groenekool onder en kruid met peper en zout.
- Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout.
- Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
- Verdeel de groenten over de borden en schep er de rijst bovenop.
Drankadvies:
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Wijn: Stonecross Pinotage, Zuid-Afrika
Voedingswaarde:
- Energie: 476 kcal
- Eiwitten: 27.5 g
- Vetten: 14.2 g
- Koolhydraten: 59.8 g