Kangoeroesteak …

Kangoeroesteak met sinaasappelsaus, witlof en aardappelmousseline

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| ± 25 min

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 handsinaasappels
  • 10 aardappelen (iets kruimig)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 65 ml olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 4 kangoeroe steaks
  • Zout en gemalen peper
  • 200 ml wildfond
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom (kookroom)
  • 3 stronken witlof
  • 2 el suiker
  • Handje bieslook
  • Fijne zeef
  • Staafmixer
  • aluminiumfolie

Bereiding

Sinaasappelsaus
  1. Snij de boven- en onderkant van de sinaasappels, snij de schil v.d. sinaasappels en zorg dat er geen wit achterblijft.
  2. Snij de parten uit de sinaasappels tussen de witte segmenten. Knijp de stukken die overblijven uit boven de partjes in een schaal.
  3. Pel en snipper de knoflook en uien.
  4. Verhit een koekenpan met 2 el olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook.
  5. Doe het ui-knoflookmengsel in een schaaltje en maak de pan schoon.
  6. Doe 2 el ui-knoflookmengsel in ene warme koekenpan en blus af met het sinaasappelsap.
  7. Laat het geheel inkoken tot het bijna verdampt is, doe de wildfond erbij en laat weer inkoken tot een saus.
  8. Pureer met een staafmixer de saus van sinaasappel en doe terug in de pan.
  9. Voeg de stukken sinaasappel toe.
  10. Laat inkoken totdat het en mooie volle saus is.
  11. Kook de stukjes niet kapot.
Aardappelmousseline
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar
  2. Doe 1 el ui-knoflookmengsel in een steelpan, verhit en blus a met witte wijn.
  3. Breng het geheel aan de kook.
  4. Doe de slagroom en 40 gr roomboter erbij. Breng op smaak met p&z en pureer met de staafmixer.
  5. Druk de aardappelen met een lepel door een fijn zeef heen en voeg toe aan het ui-slagroommengsel. Op deze manier heb je garantie op een gladde puree
Kangoeroesteaks
  1. Verhit 2 el olie en 1 el roomboter in de pan.
  2. Kruid de steaks met zout en peper en bak de kangoeroesteaks aan beide kanten 1,5 min aan op hoog vuur.
  3. Wikkel de steaks in twee vellen aluminiumfolie en laat ze tot serveren rusten
Witlof
  1. Snij het kontje van de witlofstronken, verwijder de buitenste bladeren, hou ± 10 blaadjes witlof apart en snij de rest in parten en haal voorzichtig het hart eruit.
  2. Verhit een pan met 3 el olie en bak de witlofparten bruin op hoog vuur.
  3. Voeg de suiker toe en laat het karamelliseren onder beweging
  4. Zet het vuur laag, doe er een klein klontje roomboter en gemalen zwarte peper bij.
  5. Hou de pan steeds goed in beweging
Serveren
  1. Snij de bieslook grof en pureer samen met 50 ml olie met de staafmixer.
  2. Meng de blaadjes witlof door de bieslook olie
  3. Verdeel het vlees met de mousseline, witlof en sinaasappelsaus over de borden
  4. Maak het af met de saus en bieslook olie met de apart gehouden (rauwe) witlofblaadjes
Drankadvies
Wijn: Lussac Saint-Emilion, Château Lagrange, 2011
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email