Kalkoen stoofpotje met paprika trio

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 1 uur

| datum? – Colruyt inspiratiefolder, Boni voor elk moment

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr kalkoen stoofvlees
  • 500 gr champignons
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
  • 1 rood pepertje
  • 1/2 plantje koriander
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomaten in stukjes (verse vleestomaten of blik tomatenblokjes)
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de champignons in 4
  2. Snij de paprika’s  en het rode pepertje in 2 en verwijder de zaadlijsten Snipper het pepertje fijn en snij de paprika’s in stukken
  3. Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn
  4. Snij de uien in ringen
  5. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak het kalkoenstoofvlees 5 min goudbruin. Kruid goed met peper en zout en de cayennepeper. Zet opzij.
  6. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in een diep pan en stoof de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
  7. Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ong. 5 min
  8. Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min stoven.
  9. Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.
  10. Verdeel het stoofpotje over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.
  11. TIP: voor extra pit kan je een mespuntje sambal oelek of wat tabasco toevoegen
Drankadvies
Wijn: Coto de Imaz Reserva, D.O.C. Rioja (Spanje)
Bier: Postel Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 365 Kcal Eiwitten: 46,3 gr Vetten: 15,2 gr Koolhydraten: 10,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email