Kalkoen stoofpotje met paprika trio
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 1 uur
| datum? – Colruyt inspiratiefolder, Boni voor elk moment
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 gr kalkoen stoofvlees
- 500 gr champignons
- 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
- 1 rood pepertje
- 1/2 plantje koriander
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 400 gr tomaten in stukjes (verse vleestomaten of blik tomatenblokjes)
- 2 el olijfolie
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
Bereiding
- Snij de champignons in 4
- Snij de paprika’s en het rode pepertje in 2 en verwijder de zaadlijsten Snipper het pepertje fijn en snij de paprika’s in stukken
- Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn
- Snij de uien in ringen
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak het kalkoenstoofvlees 5 min goudbruin. Kruid goed met peper en zout en de cayennepeper. Zet opzij.
- Verhit opnieuw 1 el olijfolie in een diep pan en stoof de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
- Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ong. 5 min
- Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min stoven.
- Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.
- Verdeel het stoofpotje over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.
- TIP: voor extra pit kan je een mespuntje sambal oelek of wat tabasco toevoegen
Drankadvies
Wijn: | Coto de Imaz Reserva, D.O.C. Rioja (Spanje) |
Bier: | Postel Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 365 Kcal | Eiwitten: 46,3 gr | Vetten: 15,2 gr | Koolhydraten: 10,3 gr |