Kabeljauwgratin …

Kabeljauwgratin in mosterdroom met broccolipuree

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | Kabeljauw | 4 personen
Bereidingstijd: 45 min
Bron: 2014.08.13 – Okayfolder, Met gemak aan tafel 

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 broccoli
  • 800 gr aardappelen
  • 1 el boter
  • 2,5 dl lichte room
  • 50 gr parmezaan (blok)
  • 2 el mosterd op traditionele wijze
  • nootmuskaat, p&z

Bereidingswijze:

Voorbereiding: (15 min)

  1. schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  2. snij de broccoli in kleine roosjes
  3. snij de kabeljauwfilets in stukken
  4. rasp de parmezaan

Bereiding: (30 min)

  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
  2. Voeg na 12 min. de broccoli toe. Giet af. Voeg de boeter en ½ dl room toe.
  3. Pureer en kruid met nootmuskaat, p&z
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C
  5. Meng intussen 2 dl room met de mosterd. Kruid met peper.
  6. Schik de stukken vis in een ovenschaal
  7. Giet er de mosterdroom over en bestrooi met Parmezaanse kaas
  8. Bak 15 á 20 min. in de voorverwarmde oven.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten