Kabeljauwgratin in mosterdroom met broccolipuree
Omschrijving:
Hoofdgerecht | vis | Kabeljauw | 4 personen
Bereidingstijd: 45 min
Bron: 2014.08.13 – Okayfolder, Met gemak aan tafel
Ingrediënten:
- 4 kabeljauwfilets
- 1 broccoli
- 800 gr aardappelen
- 1 el boter
- 2,5 dl lichte room
- 50 gr parmezaan (blok)
- 2 el mosterd op traditionele wijze
- nootmuskaat, p&z
Bereidingswijze:
Voorbereiding: (15 min)
- schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
- snij de broccoli in kleine roosjes
- snij de kabeljauwfilets in stukken
- rasp de parmezaan
Bereiding: (30 min)
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Voeg na 12 min. de broccoli toe. Giet af. Voeg de boeter en ½ dl room toe.
- Pureer en kruid met nootmuskaat, p&z
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C
- Meng intussen 2 dl room met de mosterd. Kruid met peper.
- Schik de stukken vis in een ovenschaal
- Giet er de mosterdroom over en bestrooi met Parmezaanse kaas
- Bak 15 á 20 min. in de voorverwarmde oven.