Kabeljauwgratin in mosterdroom met broccolipuree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| 2014.08.13 – Okayfolder, Met gemak aan tafel 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 broccoli
  • 800 gr aardappelen
  • 1 el boter
  • 2,5 dl lichte room
  • 50 gr Parmezaan (blok)
  • 2 el mosterd op traditionele wijze
  • nootmuskaat, p&z

Bereiding

voorbereiding (15 min)
  1. schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  2. snij de broccoli in kleine roosjes
  3. snij de kabeljauwfilets in stukken
  4. rasp de Parmezaan
bereiding (30 min)
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
  2. Voeg na 12 min. de broccoli toe. Giet af. Voeg de boeter en ½ dl room toe.
  3. Pureer en kruid met nootmuskaat, p&z
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C
  5. Meng intussen 2 dl room met de mosterd. Kruid met peper.
  6. Schik de stukken vis in een ovenschaal
  7. Giet er de mosterdroom over en bestrooi met Parmezaanse kaas
  8. Bak 15 á 20 min. in de voorverwarmde oven.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email