Kabeljauwgratin in mosterdroom met broccolipuree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 45 min
| 2014.08.13 – Okayfolder, Met gemak aan tafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 1 broccoli
- 800 gr aardappelen
- 1 el boter
- 2,5 dl lichte room
- 50 gr Parmezaan (blok)
- 2 el mosterd op traditionele wijze
- nootmuskaat, p&z
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
- snij de broccoli in kleine roosjes
- snij de kabeljauwfilets in stukken
- rasp de Parmezaan
bereiding (30 min)
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Voeg na 12 min. de broccoli toe. Giet af. Voeg de boeter en ½ dl room toe.
- Pureer en kruid met nootmuskaat, p&z
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C
- Meng intussen 2 dl room met de mosterd. Kruid met peper.
- Schik de stukken vis in een ovenschaal
- Giet er de mosterdroom over en bestrooi met Parmezaanse kaas
- Bak 15 á 20 min. in de voorverwarmde oven.