Italiaanse Kip mascarpone

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 15 + 30 min

| Silvo Informatiekaartje

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (a 150 gr)
  • 4 plakken achterham
  • 6 el mascarpone
  • 1 citroen
  • 1 bakje champignons (in plakken)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • kruiden (naar keuze droog of vers, vers heeft de voorkeur): knoflook, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, salie, oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de kipfilets aan één zijde in en vouw ze open. Kruid de binnenkant van de kipfilets met oregano, zout en peper,
  3. Vul elke kipfilet met een plak ham en 1 el mascarpone.
  4. Vouw de kipfilets dicht en wrijf ze rondom in met een mengsel van 1 el olijfolie en de paprikapoeder.
  5. Was de citroen en rasp de schil.
  6. Schep de champignons en tomaat met een mengsel van 2 el olijfolie, 2 el mascarpone, citroenschil, knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout en peper door elkaar.
  7. Leg de gevulde kipfilets, met ruimte ertussen, op de bodem van de ovenschaal en verdeel de groent eromheen.
  8. Bak het gerecht ongeveer 30 min midden in de oven totdat de kip gaar is
  9. Lekker met frietjes of rijst.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email