Italiaanse Kip mascarpone
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 15 + 30 min
| Silvo Informatiekaartje
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kipfilets (a 150 gr)
- 4 plakken achterham
- 6 el mascarpone
- 1 citroen
- 1 bakje champignons (in plakken)
- 2 tomaten (in blokjes)
- kruiden (naar keuze droog of vers, vers heeft de voorkeur): knoflook, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, salie, oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de kipfilets aan één zijde in en vouw ze open. Kruid de binnenkant van de kipfilets met oregano, zout en peper,
- Vul elke kipfilet met een plak ham en 1 el mascarpone.
- Vouw de kipfilets dicht en wrijf ze rondom in met een mengsel van 1 el olijfolie en de paprikapoeder.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Schep de champignons en tomaat met een mengsel van 2 el olijfolie, 2 el mascarpone, citroenschil, knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout en peper door elkaar.
- Leg de gevulde kipfilets, met ruimte ertussen, op de bodem van de ovenschaal en verdeel de groent eromheen.
- Bak het gerecht ongeveer 30 min midden in de oven totdat de kip gaar is
- Lekker met frietjes of rijst.