IJssoesjes op een bedje van fruit

Omschrijving:

Dessert | ijs | 8 porties
Bereidingstijd: uurtje
Bron: 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest 

Ingrediënten:

  • 8 bolletjes ijs (naar keuze)
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • ¼ meloen
  • 1 jonagold appel
  • 80 gr + 1 klp boter
  • 3 eieren
  • 125 gr bloem
  • 1 dl crème anglaise
  • Chocoladesaus
  • 1 mespunt zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Smelt 80 gr boter in een kookpot en voeg 2,5 lde water en het mespunt zout toe.
  3. Breng aan de kook en voeg de bloem toe. /Roer goed met een houten lepepl tot u een vaste massa hebt.
  4. Laat even al roerend drogen tot het deeg volledig loskomt van de kookpot en een bolletje vormt. Laat afkoelen.
  5. Roer één voor één de eiereen onder het afgekoelde deeg. Elk ei moet volledig opgelost zijn voor u he tvolgden ei toevoegt. Blijf steiveig roeren met ee houten lepel.
  6. Vul een sputzak met het deeg en spuit 8 soezen op een met boter ingevette bakplaat
  7. Bak ± 20 min in de voorverwarmde oven.
  8. Schakel de oven uit en laat de soezen nog 10 min rusten
  9. Snij intussen de banaan in schijfjes en de appel ien de meloen in gelijke blokjes.
  10. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjjes tvan tussen de vliesjes.
  11. Lepel een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er het fruit op.
  12. Snij de soezen open (maar niet volledig middendoor) en vul met een bolltetje ijs.
  13. Leg boven op het fruit en garneer met enkele streepjes chocoladesaus.

Tip:

Snij het fruit in kleine blokjes en snij een dekseltje uit de soezen.
Vul de soezen met de fruitblokjes en een klein bolletje ijs.
Sluit af met het dekseltje.
Garneer met streepjes chocoladesaus.

Drankadvies:

Wijn: Chateau de Valmer. A.O.P. Vouvray 

Voedingswaarde:

  • Energie: 285 kcal
  • Eiwitten: 6,3 gr
  • Vetten: 14,7 gr
  • Koolhydraten: 31,3 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten