IJssoesjes op een bedje van fruit

Omschrijving

| Desssert/ 8 pers

| ongeveer een uurtje

| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 bolletjes ijs (naar keuze)
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • ¼ meloen
  • 1 jonagold appel
  • 80 gr + 1 klp boter
  • 3 eieren
  • 125 gr bloem
  • 1 dl crème anglaise
  • Chocoladesaus
  • 1 mespunt zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Smelt 80 gr boter in een kookpot en voeg 250cc  water en het mespunt zout toe.
  3. Breng aan de kook en voeg de bloem toe. /Roer goed met een houten lepel tot u een vaste massa hebt.
  4. Laat even al roerend drogen tot het deeg volledig loskomt van de kookpot en een bolletje vormt. Laat afkoelen.
  5. Roer één voor één de eieren onder het afgekoelde deeg. Elk ei moet volledig opgelost zijn voor u het volgenden ei toevoegt. Blijf stevig roeren met een houten lepel.
  6. Vul een spuitzak met het deeg en spuit 8 soezen op een met boter ingevette bakplaat
  7. Bak ± 20 min in de voorverwarmde oven.
  8. Schakel de oven uit en laat de soezen nog 10 min rusten
  9. Snij intussen de banaan in schijfjes en de appel en de meloen in gelijke blokjes.
  10. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
  11. Lepel een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er het fruit op.
  12. Snij de soezen open (maar niet volledig middendoor) en vul met een bolletje ijs.
  13. Leg boven op het fruit en garneer met enkele streepjes chocoladesaus.

TIP:

Snij het fruit in kleine blokjes en snij een dekseltje uit de soezen.
Vul de soezen met de fruitblokjes en een klein bolletje ijs.
Sluit af met het dekseltje.
Garneer met streepjes chocoladesaus.

 

Drankadvies
Wijn: Chateau de Valmer. A.O.P. Vouvray 
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 285 Kcal Eiwitten: 6,3 gr Vetten: 14,7 gr Koolhydraten: 31,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email