Hollandse garnalen met grapefruit

Omschrijving

| Amusehapje met fruit en vis/ 6 a 8 pers

|  15 min

| Allerhande nr 13, jaargang 2007

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

Bereiding

  1. Snijd tussen de vliesjes van de grapefruit de partjes uit de vrucht.
  2. Meng de ketchup, mayonaise en sherry door de garnalen, breng op smaak met zout en peper, en verdeel over 8 glaasjes.
  3. Leg de grapefruitpartjes erop. Bestrooi met wat peterselie.

TIP: je kan dit ook als een amuzelepel hapje maken i.p.v. een glaasje

Categorieën