Hete kip

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| kleine 2 uurtjes

| gekregen van een buurvrouw

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 300 gram Pandan- of Basmatirijst
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel ketchup (hot)
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 1 theelepel gember of gemberpuree
  • 2 grote uien
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • scheutje yoghurt
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit een pan met wat olijfolie. Bak hierin de kip een paar minuten aan.
  3. Snipper de ui. Snij de knoflook en de rode peper fijn. Doe deze bij de kip en laat de ui glazig worden.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje met water en voeg dit toe.
  5. Voeg de suiker, ketjap, ketchup, azijn, gember, zout en peper toe. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken. Doe dit eerst zonder deksel, zodat de saus wat dikker wordt. Later kan je de deksel er deels opzetten.
  6. Kook dit totdat de kip uiteenvalt.
  7. Kook de rijst volgens bereidingswijze op het pak.
  8. Maak een komkommersalade door de komkommer in dunne plakjes te schaven en er yoghurt, zout en peper bij te doen.
  9. TIP: Smaakt door de pittigheid van de hete kip lekker met een frisse rauwkost salade.
  10. Komkommersalade kan ook vervangen worden door een salade naar keuze.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email