Heldere kippesoep

Mijn allerlekkerste soep, waar mijn voorkeur naar uitgaat

Omschrijving

| Kip/ 40, 20, 8 personen (zie tabel bij ingrediënten)

|30 min

| Gekregen van een kennis, chefkok

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

40 pers 20 pers 8 pers
Water 9,5 ltr 4,25 ltr 1,75 ltr
Kippenbouillonpoeder 60 gr 30 gr 12 gr
Zout 30 gr 18 gr 7.5 gr
Aardappelzetmeel 65 gr 32.5 gr 13 gr
Prei 250 gr 125 gr 50 gr
Uisnippers (of bosui) 250 gr 125 gr 50 gr
Aromat 65 gr 32.5 gr 13 gr
Tabasco 2 cc 1 cc 0.2 cc (2dr)
Worchestersaus 10 cc 5 cc 2 cc
Kurkuma 1 gr 0.5 gr snufje
Peterselie (vers) 40 gr 20 gr 8 gr
Vermicelli 200 gr 100 gr 40 gr
Kippoulet (blokjes 1x1cm) 400 gr 200 gr 80 gr

Bereiding

  1. Water en kippoulet opzetten en zachtjes laten trekken
  2. Vul de bouillon aan tot 10 ltr/ 5 ltr/ 2 ltr
  3. Voeg na 10 min de groenten en de kruiden toe, breng weer aan de kook en laat dan in totaal nog 20 min zachtjes doorkoken
  4. Afbinden met aardappelzetmeel en vermicelli toevoegen
  5. Tenslotte 5 minuten voor het serveren de peterselie toevoegen

PS: als extra kan je ananaskruiden (vers) versnipperen i.p.v. peterselie

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email