Heldere Kippensoep

Omschrijving:

Soepen | kip | 40, 20, 8 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: gekregen van een kennis

Ingrediënten:

  40 personen 20 personen 8 personen
Water 9,5 ltr 4,25 ltr 1,75 ltr
Kippenbouillonpoeder 60 gr 30 gr 12 gr
Zout 30 gr 18 gr 7,5 gr
Aardappelzetmeel 65 gr 32,5 gr 13 gr
Prei 250 gr 125 gr 50 gr
Uisnippers (of bosui) 250 gr 125 gr 50 gr
Aroma 65 gr 32,5 gr 13 gr
Tabasco 2 cc 1 cc 0,2 cc ( = 2 dr)
Worchestersaus 10 cc 5 cc 2 cc
Kurkuma 1 gr 0,5 gr snufje
Peterselie (vers) 40 gr 20 gr 8 gr
Vermicelli 200 gr 100 gr 40 gr
Kippoulet (1 x 1 cm) 400 gr 200 gr 80 gr

 

Bereiding:

  1. Water en kippoulet opzetten en zachtjes laten trekken
  2. Vul de bouillon aan tot 10 ltr/ 5 ltr/ 2 ltr
  3. Voeg na 10 min de groenten en de kruiden toe, breng weer aan de kook en laat dan in totaal nog 20 min zachtjes doorkoken
  4. Afbinden met aardappelzetmeel en vermicelli toevoegen
  5. Tenslotte 5 minuten voor het serveren de peterselie toevoegen

PS: als extra kan je ananaskruiden (vers) versnipperen i.p.v. peterselie

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten