Hazenrugfilet

Hazenrugfilet met venkel en appel in mosterdsaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| ± 30 min

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets (diepvries)
  • 2 venkelknollen
  • 2 appelen
  • 1 sjalot
  • 1 el. boter
  • 2 el. rozijnen
  • 1 el. mosterd op traditionele wijze
  • 1 el. donkerbruine suiker
  • 4 dl wildfond (bokaal)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien.
  2. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern.
  3. Snij de rest eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes van 1/2 cm. 
  4. Snipper de sjalot fijn. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. 
  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de venkelblokjes 5 min.
  6. Haal uit de pan en voeg de appelblokjes en de suiker toe.
  7. Roerbak 2 à 3 min. en meng er de venkel en de rozijnen onder.
  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.
  11. Haal de hazenrugfilets uit de braadpan en hou warm.
  12. Voeg de sjalot en de wijnazijn toe.
  13. Laat even stoven op een zacht vuur.
  14. Kruid met de tijm en overgiet met de wildfond.
  15. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur.
  16. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
  17. Voeg eventueel een scheutje room toe voor een smeuïge saus
  18. Afwerking: snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en verdeel over de venkelblokjes met appel.
  19. Lepel er de mosterdsaus over en serveer met Rösti’s.
Drankadvies
Wijn: Château La Fontaine, A.O.P. Fronsa
Bier: Maredsous Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 337 Kcal Eiwitten: 31,9 gr Vetten: 15,2 gr Koolhydraten: 18,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email