Hartige pannenkoekjes

Omschrijving

| bakkerij/ hartig gebak/ 3-4 pers

| ongeveer 30 a 35  min

| AH magazine, jaartelling ?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 50 gr pijnboompitten
  • 450 gr spinazie fijngesneden (diepvries, ontdooid)
  • 250 gr ricotta (verse kaas)
  • 2 el pesto arrabbiata (potje 135 g)
  • 200 gr yorkhamreepjes
  • 150 gr kaas voor pizza (zakje)
  • 225 gr tomatensaus pesto pomodori (koelvers)
  • 8 ambachtelijke pannenkoeken naturel (koelvers)
  • 8 plakjes ontbijtspek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  3. Doe de spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham, verwarm 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig.
  4. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor.
  5. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
  6. Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op.
  7. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover.
  8. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas.
  9. Bak 30 min. in het midden van de oven.

eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email