Hartige pannenkoekjes
Omschrijving
| bakkerij/ hartig gebak/ 3-4 pers
| ongeveer 30 a 35 min
| AH magazine, jaartelling ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 50 gr pijnboompitten
- 450 gr spinazie fijngesneden (diepvries, ontdooid)
- 250 gr ricotta (verse kaas)
- 2 el pesto arrabbiata (potje 135 g)
- 200 gr yorkhamreepjes
- 150 gr kaas voor pizza (zakje)
- 225 gr tomatensaus pesto pomodori (koelvers)
- 8 ambachtelijke pannenkoeken naturel (koelvers)
- 8 plakjes ontbijtspek
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
- Doe de spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham, verwarm 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig.
- Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor.
- Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
- Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op.
- Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover.
- Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak 30 min. in het midden van de oven.
eet smakelijk