Hamlappen met mediterrane stamppot

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 25 min

| infokaartje Plus, februari 2014

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 hamlappen
  • 400 gr gesneden, panklare boerenkool
  • 100 gr spekblokjes
  • 450 gr panklare vast kokende aardappelen
  • 1 rode papirka
  • 125 ml slagroom
  • 4 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 30 gr roomboter
  • p&z

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een ruime pan gaar en giet af
  2. Kook de boerenkool gaar en giet af maar vang wat kookvocht op
  3. Stamp de aardappelen en de boerenkool goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Is de massa te dik, voege dan nog wat kookvocht er aan toe.
  4. In tussentijd de hamlappen kruiden met peper en zout en in een hete koekenpan met wat olie kort krokant en net gaar bakken.
  5. Vervolgens de boter uit laten bruisen in een koekenpan. Hierin de sjalot en de knoflook licht aanbakken. De paprika en de uitgebakken spekjes toevoegen en het geheel even zachtjes bakken. Dit toevoegen aan de stamppot en op smaak controleren.
  6. Als laatste de room met de mosterd aan de kook brengen en zachts laten inkoken.
  7. De stamppot over borden verdelen en de hamlappen er bovenop leggen. De saus rondom schenken.
Voedingswaarde
Energie: 516 Kcal Eiwitten: 33 gr Vetten: 32 gr Koolhydraten: 26 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email