Hamlappen en stamppot

Hamlappen met mediterrane stamppot

Omschrijving:

Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: infokaartje Plus, februari 2014

Ingrediënten:

  • 4 hamlappen
  • 400 gr gesneden, panklare boerenkool
  • 100 gr spekblokjes
  • 450 gr panklare vast kokende aardappelen
  • 1 rode papirka
  • 125 ml slagroom
  • 4 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 30 gr roomboter
  • p&z

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in een ruime pan gaar en giet af
  2. Kook de boerenkool gaar en giet af maar vang wat kookvocht op
  3. Stamp de aardappelen en de boerenkool goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Is de massa te dik, voege dan nog wat kookvocht er aantoe.
  4. In tussentijd de hamlappen kruiden met peper en zout en in een hete koekenpan met wat olie kort krokant en net gaar bakken.
  5. Vervolgens de boter uit laten bruisen in een koekenpan. Hierin de sjalot en de knoflook licht aanbakken. De paprika en de uitgebakken spekjes toevoegen en het geheel even zachtes bakken. Dit toevoegen aan de stamppot en op smaak controleren.
  6. Als laatste de room met de mosterd aan de kook brengen en zachts laten inkoken.
  7. De stamppot over borden verdelen en de hamlappen er bovenop leggen. De saus rondom schenken.

Voedingswaarde:

  • Energie: 516 Kcal/ 2160 Kj
  • Eiwitten: 33 gr
  • Koolhydraten: 26 gr
  • Vetten: 32 gr

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten