Griekse balletjes in tomatensaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 60 min

| 2013.07.31 – Colruyt inspiratiefolder, zomerse lunch variaties

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • el. melk
  • 1 el. olijfolie
  • 100 g rozijn (Golden)
  • 0.5 klp. tijm (gedroogd)
  • 0.5 klp. kaneel
  • 0.5 klp. komijn
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 wortelen
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
  • 2 gele paprika’s (of oranje)
  • 1 el. olijfolie

Bereiding

  1. Pers het knoflook. Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
  2. Snij de wortelen in fijne stukjes.
  3. Meng de knoflook onder het gehakt, samen met de rozijnen, de melk en de kruiden. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  4. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Laat ± 15 min. verder bakken op een matig vuur. Houdt ze warm.
  5. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de stukken paprika en wortel toe. Laat al roerend nog even sudderen.
  6. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met een half blik water. Laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.
  7. Mix de saus glad en leng indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Drankadvies
Wijn:

Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland, Michel Torino Tannat-Cabernet Sauvignon, Cafayate Valley, Argentinië

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 430 Kcal Eiwitten: 26,2 gr Vetten: 28,3 gr Koolhydraten: 17,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email