Balletjes in tomatensaus (2)

Griekse balletjes in tomatensaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Rundvlees | 6 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2013.07.31 – Colruyt inspiratiefolder, zomerse lunch variaties

Ingrediënten:

  • 800 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. melk
  • 1 eetl. olijfolie
  • 100 g rozijn (Golden)
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. kaneel
  • 0.5 koffiel. komijn
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 wortelen
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
  • 2 gele paprika’s (of oranje)
  • 1 eetl. olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Pers het knoflook. Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
  2. Snij de wortelen in fijne stukjes.
  3. Meng de knoflook onder het gehakt, samen met de rozijnen, de melk en de kruiden. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Laat ± 15 min. verder bakken op een matig vuur. Houdt ze warm.
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de stukken paprika en wortel toe. Laat al roerend nog even sudderen.
  6. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met een half blik water. Laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.
  7. Mix de saus glad en leng indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

Drankadvies:

Wijn: Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland, Michel Torino Tannat-Cabernet Sauvignon, Cafayate Valley, Argentinië

Voedingswaarde:

  • Energie: 430 kcal
  • Eiwitten: 26.2 g
  • Vetten: 28.3 g
  • Koolhydraten: 17.4 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten