Griekse balletjes in tomatensaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2013.07.31 – Colruyt inspiratiefolder, zomerse lunch variaties
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g kalfsgehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- el. melk
- 1 el. olijfolie
- 100 g rozijn (Golden)
- 0.5 klp. tijm (gedroogd)
- 0.5 klp. kaneel
- 0.5 klp. komijn
- cayennepeper
- peper en zout
- 2 wortelen
- 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
- 2 gele paprika’s (of oranje)
- 1 el. olijfolie
Bereiding
- Pers het knoflook. Snipper de ui fijn. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
- Snij de wortelen in fijne stukjes.
- Meng de knoflook onder het gehakt, samen met de rozijnen, de melk en de kruiden. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Laat ± 15 min. verder bakken op een matig vuur. Houdt ze warm.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de stukken paprika en wortel toe. Laat al roerend nog even sudderen.
- Voeg de tomatenstukjes toe, samen met een half blik water. Laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.
- Mix de saus glad en leng indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Drankadvies
Wijn: |
Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland, Michel Torino Tannat-Cabernet Sauvignon, Cafayate Valley, Argentinië |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 430 Kcal | Eiwitten: 26,2 gr | Vetten: 28,3 gr | Koolhydraten: 17,4 gr |