Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen

Omschrijving

Amuse | vis | ong 6 a 8 personen (ong 2 tomaatjes per persoon)
Bereidingstijd: ong 20 min, voedingswaarde per persoon 122 kcal
Bron: magazine Boodschappen nr 12 uit 2006

Ingrediënten

  • 12 middelgrote tomaten
  • 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak
  • 1 eetlepel (Japanse) sojasaus
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel geknipte bieslook

Bereiding:

  1. Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
  2. Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.
  3. Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.

Tips:

  • Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.
  • Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel.

Wijntip:

  • Schenk er een glas droge – echte – champagne bij, of een betere fino of manzanilla sherry.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten