Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen
Omschrijving
| Amuses/ vis/ 6 a 8 pers (± 2 tomaatjes per persoon)
| ± 20 min
| Boodschappen magazine, nr 12, jaargang 2006
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 middelgrote tomaten
- 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak
- 1 el (Japanse) sojasaus
- 1 el extra vierge olijfolie
- 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
- 2 el chilisaus
- 2 el mayonaise
- 1 el geknipte bieslook
Bereiding
- Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
- Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.
- Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.
TIP:
- Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.
- Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel.
Drankadvies
Wijn: |
Schenk er een glas droge – echte – champagne bij, of een betere fino of manzanilla sherry. |
Bier: | — |